Θανατοι,και κακοπιησεις παιδιων αποκαλυπτει εκθεση!





Έρευνα για τους θανάτους 166 παιδιών σε ιδρύματα για παιδιά με νοητική υστέρηση  ξεκινά η βουλγαρικη εισαγγελία, μετά τη διαπίστωση περιστατικών κακοποίησης που καταγράφει έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεκάδες παιδιά υποσιτίζονταν, ενώ πολλά παρέμεναν δεμένα για μέρες σε κρεβάτια και αναπηρικές καρέκλες.
Μετά από έρευνες σε 26 ιδρύματα στην βουλγαρια διαπιστώθηκε ότι σε τουλάχιστον οκτώ από αυτά τα παιδιά παρέμεναν δεμένα σε κρεβάτια ή αναπηρικές καρέκλες, ενώ τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια.
Μάλιστα, σε ένα άσυλο, στο Μέντβεν, στην περιοχή του Σλίβεν στην ανατολική Βουλγαρία, πέντε παιδιά έμεναν δεμένα για 15 ώρες ημερησίως επί μήνες, από το Δεκέμβριο του 2009 ως το Μάρτιο του 2010. Μάλιστα ένα από τα παιδιά αυτά ήταν δεμένο επί 15 ώρες την ημέρα για ένα διάστημα 95 ημερών.
Αρκετά παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Εξάλλου, σε τουλάχιστον 90 παιδιά στα κέντρα αυτά διαπιστώθηκε, σύμφωνα με έκθεση, ότι τους χορηγούνταν ισχυρά ηρεμιστικά για να τα ακινητοποιήσουν.
«Διαπιστώσαμε ασύλληπτα πράγματα. Συνολικά 238 άνθρωποι πέθαναν σε 10 χρόνια (σε άσυλα), αλλά η αστυνομία και η εισαγγελία δεν ειδοποιήθηκαν στο 80% των περιπτώσεων και μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει νεκροψίες. Τα τεκμήρια είναι μπερδεμένα ή παραποιημένα» σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός εισαγγελέας Μπόρις Βέλτσεφ.
«Υπάρχουν, όμως, αρκετά στοιχεία που δείχνουν εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στους θανάτους» πρόσθεσε.
«Την ώρα που γίνονται οι έρευνες, 103 τρόφιμοι των ασύλων αυτών πάσχουν από υποσιτισμό» δήλωσε η Μαργκαρίτα Ιλίεβα, δικηγόρος της Επιτροπής του Ελσίνκι.
Σύμφωνα με έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 31 θάνατοι οφείλονται στον υποσιτισμό, 84 στην εξάντληση, 13 στην κακή υγιεινή, δύο σε πράξεις βίας και για 15 από αυτούς, δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια.
Συνολικά, περισσότερα από 7.000 παιδιά , στην πλειοψηφία τους από φτωχές οικογένειες, έχουν εγκαταλειφθεί σε ιδρύματα στη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου